Bewoners van Patyna hebben maandag Goudkooldag

Ruim driehonderd gouden bloemkolen van boer Reinder de Jong uit Pieterbierum worden vrijdag bij Patyna bezorgd.

Deze zogenaamde goudkolen zouden anders vernietigd worden. Patyna maakt zich sterk om voedsel niet te vernietigen en daarom is maandag aanstaande goudkooldag. Voor alle bewoners staat goudkool op het menu en daar waar mogelijk koken de keukens speciale goudkoolsoep voor medewerkers.

De bloemkolen hebben in september zoveel zon gehad dat ze goud gekleurd zijn. Smaken doen ze nog prima, maar verkopen is lastig voor de biologische boer. Daardoor stonden 60.000 goudkolen op de nominatie om vernietigd te worden. De Streekboer, platform voor lokaal eten, bedacht de reddingsactie ‘Red 60.000 Gouden Bloemkolen!’, waar ouderenzorgorganisatie Patyna bij aansluit.
Inmiddels zijn de reacties op onder andere Facebook overweldigend.

De Gouden Bloemkolen Expressbus van De Streekboer wordt vrijdag 28 oktober om 8:30 uur bij locatie Ielannen, Harste 11, Sneek verwacht. Daarna worden de goudkolen naar alle 31 locaties gebracht. Maandag aanstaande eten bewoners en medewerkers allemaal goudkool.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.