Bewegend leren met rekenbootcamp

Sinds kort is het mogelijk om in Friesland een rekenbootcamp te volgen.

In Bolsward is de onderwijswerkplaats gestart met deze nieuwe manier van het automatiserend rekenen.
De bootcamp is bedoeld voor basisscholieren van groep 4 t/m groep 8 die moeite hebben met het automatiseren van rekenen.

Tijdens de bootcamp worden er leuke actieve spellen gedaan, waarbij de hersenen gericht geactiveerd worden. De kinderen gaan aan de slag door te hinkelen, springen, gooien en rennen, waarbij kleuren en beelden een grote rol spelen. De samenwerking van de hersenhelften wordt gestimuleerd door de kruisloop en andere coördinatie- oefeningen.

De rekenbootcamp wordt in 2 verschillende groepen aangeboden die ieder een tweedaagse cursus krijgen van 2 uren per dag. Het eerste niveau heet ‘mission addition’ en is bedoeld voor de kinderen die moeite hebben met rekensommen t/m 20. Het tweede niveau ‘back tothe basics’ richt zich met name op kinderen die moeite hebben met het leren van de tafels. In de voorjaarsvakantie worden er al bootcamps gegeven in de onderwijswerkplaats Bolsward. Als het mooi weer is gaan we naar buiten.
Rekenen wordt een stuk leuker als je het spelenderwijs onder de knie krijgt.

Voor meer informatie, kijk op www.deonderwijswerkplaats.nl of op de facebookpagina van de onderwijswerkplaats.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.