Bestuurder Tellens stopt

Bestuursvoorzitter Arend Schenkel van Tellens stopt per 1 januari 2016. Hiermee komt een eind aan de 30-jarige loopbaan van Schenkel in de Friese ouderenzorg.

In de jaren ‘90 was hij als provinciaal ambtenaar verantwoordelijk voor de uitvoering van een forse sanering van de Friese verzorgingshuizen. In 2001 stapte hij samen met Anneke Aldenkamp in het bestuur van soarchsintrum de Greidhoeke. Deze stichting fuseerde met de verzorgingshuizen in Sneek e.o. in 2004 tot zorggroep Tellens. Onder hun bestuur maakte Tellens een sterke groei door tot een bedrijf met ruim 1.700 medewerkers.

De fusie met Plantein is een goed moment om het stokje door te geven, aldus Schenkel (63). Naar verwachting wordt binnen enkele dagen bekend wie de opvolger wordt. Die zal samen met Anneke Aldenkamp het bestuur gaan vormen van de nieuwe fusiecombinatie in de ouderenzorg. De nieuwe organisatie –werkzaam in Zuidwest Friesland, Franekeradeel en de Trynwâlden – heeft ca. 2.800 medewerkers, die vanuit ruim 30 locaties verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen. Het gaat om hulp bij het huishouden, thuiszorg, verzorgingshuizen en verpleeghuizen en geriatrische revalidatie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.