Bestuur Tsjillen in Bolsward volop in voorbereiding voor editie 2018

BOLSWARD Het bestuur van Tsjillen in Bolsward is volop bezig met de voorbereidingen voor de evenementen Tsjillen in de sloep op 18 mei en Tsjillen te water op 20 mei. Tsjillen in de sloep is een sloepentocht door de grachten van Bolsward waarbij de deelnemers worden vermaakt door dertig muzikale en theatrale acts verspreid op de wal. Tsjillen te water is een wedstrijd met zelfgemaakte bootjes waarin minimaal één tsjil is verwerkt en dat  wordt aangedreven door spierkracht. Er is een hoofdprijs van maar liefst 500 beschikbaar! Daarnaast zijn er nog drie prijzen te winnen van 250, 150 en 100 euro.

Afgelopen zaterdag heeft het bestuur de nieuwe en grotere route bevaren en vastgesteld waar de dertig acts hun plek krijgen. Vorig jaar was Tsjillen in de sloep met een deelname van ruim 150 boten een verrassend groot succes, maar daardoor ontstonden hier en daar wel wat opstoppingen. Door de route te vergroten en anders te bevaren gaat het bestuur ervan uit dat de doorstroming nu beter zal zijn. “De voorbereidingen verlopen voorspoedig. We hoeven het tsjil natuurlijk ook niet opnieuw uit te vinden dit jaar. We zijn voorzien in de acts, maar hebben bij Tsjillen te water nog wel ruimte voor een aantal deelnemers. Ook hebben we dit jaar weer een spectaculaire slotact weten te boeken. Deze slotact start om 23.00 uur op het Kruiswater”, aldus de bestuursleden.

De voorverkoop voor deelname aan Tsjillen in de sloep loopt tot 10 mei 2018. Op 18 mei zelf is er ook mogelijkheid tot het kopen van een deelnamebewijs. Kaartverkoop en opgeven voor Tsjillen te water kan via www.tsjilleninbolsward.nl. Op deze site en op Facebook is tevens meer informatie en actueel nieuws te vinden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.