Bestuur ijsbaanvereniging stapt op

In de ledenvergadering van de Bolswarder ijsbaanvereniging is het volledige bestuur opgestapt.

Het bestuur had dit al aangekondigd nadat ze er met het gemeente bestuur niet uit waren gekomen. Uiteindelijk bleek het niet alleen om het hek en de veiligheid te gaan, maar ook verloor de vereniging leden.

Omdat de ijsbaan een open karakter heeft en daardoor iedereen de baan op kan zonder te betalen stapten steeds meer leden op. En dat is een stukje inkomstenderving, aldus Tonny Ferwerda, de oud voorzitter. Het bestuur voelt er niets voor om als een soort van vrijwilliger voor de gemeente op de baan te gaan staan en deze te onderhouden. Een interim-voorzitter is er al, Anton van der Weide had al aangegeven dat hij wil proberen om een doorstart te maken.

Omrop Fryslan sprak met oud voorzitter Tonny Ferwerda

(Foto:Petra Kroon)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.