Bestuur Folkloristische Dansfestival Bolsward is klaar voor 29e editie

Het 29ste achtereenvolgend Folkloristische Dansfestival Bolsward staat op het punt los te barsten.

Dit jaar heeft de organisatie vijf buitenlands groepen voor Bolsward weten te interesseren, namelijk de groepen uit Bouriatië, Costa Rica, Nieuw Zeeland, (Maori) Polen en Portugal. Ook de Boalserter Skotsploech is natuurlijk weer van de partij met een compilatie van diverse dansen.

Het festival is uniek in de regio en inmiddels een vaste traditie tijdens de heamieldagen, een programa onderdeel wat eigenlijk niet meer weg te denken valt.

Op Schiphol komen de groepen uit Costa Rica en Nieuw Zeeland aan. Zij worden door de organisatie in samenwerking met touringcarbedrijf ITS Bolsward opgehaald. Bouriatië, Polen en Portugal komen per bus, dus die hebben nog een fiks aantal kilometers voor de boeg. Bouriatië is trouwens de week voor ons festival te gast in Mons, België, bij het Festifolk Festival.

De Sporthal wordt van te voren weer “festival-proof” ingericht met stoelen en planten, het podium geplaatst en later weer opgeruimd, zodat het weekend voorafgaand aan het hele gebeuren de meeste leden van de Skotsploech al in touw zijn. Zonder hun medewerking was het niet mogelijk om ons festival op deze manier te organiseren!

Ook dankzij de financiële steun van de diverse Stichtingen en de plaatselijke middenstand belooft het weer een geslaagd Internationaal Dansfestival worden.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.