Besparingen Súdwest (ingezonden)

Bijna enthousiast kondigde de gemeente Súdwest-Fryslân het onlangs aan : “ Samen met inwoners gaan we kijken hoe we structureel miljoenen kunnen besparen “.

Op terrein van Groen heeft de gemeente echter zelf al bepaald hoe het moet, getuige de nieuwe kaplijsten van bomen en aangegeven omvorming van struikgewas naar gazon en notabene verharding. Samen met recent verdwenen groen gaat het alleen al voor Bolsward om het verwijderen van meer dan honderd grotere bomen en minstens zoveel heestervakken en bosplantsoenen.

Welke aantallen en oppervlaktes zouden hier gelden voor de gehele gemeente ? Bepaald geen visitekaartje in deze tijd. Doordat de gemeentelijke herplant voorstellen bovendien uiterst karig zijn is de conclusie dat het hier vooral een buitensporige bezuinigingsmaatregel betreft. En dan ook nog buiten de participerend burger om. In meerdere opzichten een ongewenste actie dus. Je probeert altijd maar netjes te blijven maar ik heb wel een lijstje met andere bezuinigingsvoorstellenen naar Súdwest gestuurd.

Obe van der Meer

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.