Beschuldigingen aan het adres van Pieter Omtzigt zijn een politieke zet

De beschuldigingen van PVV, VVD, BBB, informateur Plasterk en rechtse media dat Pieter Omtzigt de formatie van een nieuwe regering heeft gefrustreerd, zijn een doordachte poging om de positie van NSC in het onderhandelingsproces te verzwakken en de invloed van rechts te versterken.

In werkelijkheid toonde NSC een constructieve houding tijdens de onderhandelingen en stelde zij vanzelfsprekende eisen ten aanzien van gezonde overheidsfinanciën en het eerbiedigen van grondwettelijk handelen door alle betrokken partijen. Terecht heeft NSC geconcludeerd dat de afstand tot de PVV te groot is waar het aankomt op de rechtsstaat en grondrechten.

Bovendien zijn de mislukte onderhandelingen toe te schrijven aan de onwil van de partijen om compromissen te sluiten. Dit leidde tot een gebrek aan perspectief op overeenstemming over belangrijke onderwerpen zoals migratie, bestaanszekerheid, overheidsfinanciën, internationaal beleid, klimaat en stikstof. Ook het onvermogen van de informateur om de impasse te doorbreken speelde een rol.

We moeten ons dan ook niet laten misleiden door de beschuldigingen van PVV, VVD, BBB en de rechtse media. Nederland heeft immers geen behoefte aan een regering die het land verdeelt en isoleert. We hebben een kabinet nodig dat opkomt voor degelijk, integer en sociaal bestuur. Een kabinet dat zich inzet voor het aanpakken van sociale ongelijkheid en armoede, en het bevorderen van wederzijds respect en sociale samenhang.

Lees het volledige artikel bij André Vermeulen.

Laat dit artikel viral gaan in Bolsward, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deBolswardgids.nl
Redactie deBolswardgids.nl

Nieuws door André Vermeulen. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Beschuldigingen aan het adres van Pieter Omtzigt zijn een politieke zet

Gerelateerde berichten