Beruchte witte bollen Harlingerstraat verdwjnen

Nadat afgelopen zaterdag de zoveelste automobilist zijn auto vastzette op één van de witte verkeersremmers op de Harlingerstraat kwam vandaag via twitter de mededeling van de gemeente dat de bollen binnenkort zullen verdwijnen.

Via het twitteraccount van de gemeente reageerde men op een vraag via het sociale mediakanaal. Henny Zuidersma vroeg aan de gemeente wat ze van de witte bollen vond en had hierbij ons artikel toegevoegd van afgelopen zaterdag. Het antwoord van de gemeente was duidelijk:”De bollen zorgen meer voor overlast, dan dat ze bescherming bieden. We laten ze dan ook weghalen”

In eerste instantie waren op deze plek vier bollen, maar twee bollen werden al eerder weggehaald. Die lagen in het wegdek aan de kant van de afslag die leidde naar de parkeerplaats. Met als gevolg veel automobilisten die ze over het hoofd zagen. Maar na de zoveelste klemrijder aan de andere kant verdwijnen ook de laatste twee bollen, de planning is dat dit nog in 2014 zal gaan gebeuren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.