Beperk watergebruik tijdens piekuren

De huidige droogte, warmte en economische groei in Nederland leidt tot een sterk verhoogde watervraag.

Momenteel levert Vitens gemiddeld meer dan een miljard liter per dag en dat is een record. Vitens neemt daarom extra maatregelen om de watertoevoer op peil te houden. Als deze ongebruikelijke warmte en droogte aanhoudt hebben we ook uw hulp nodig om te voorkomen dat er in de ochtend en avond een lagere waterdruk en mogelijk ook bruin water ontstaat. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid, dus u kunt het gewoon drinken. Maar het kan wel vlekken opleveren in uw wasgoed.

Tijdens de piekuren kunt u eenvoudig het niet-noodzakelijke waterverbruik beperken. Denk hierbij aan:

  • niet de tuin sproeien;
  • auto wassen uitstellen;
  • de vaatwasser of wasmachine op een ander moment aanzetten;
  • zwembadjes eerder of later vullen.

Weten wat u nog meer kunt doen? Kijk op vitens.nl/warmte voor meer tips om de waterdruk ook tijdens mooie zomerdagen op peil te houden. Bij aanhoudende warmte vindt u op deze website ook in welke regio’s er mogelijk een lagere waterdruk is tijdens piekmomenten.

Piekuren zijn de momenten waarop iedereen tegelijkertijd water gebruikt. Dit is tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.