Belastingverlaging voor bedrijven in Súdwest-Fryslân

Eigenaren en gebruikers van bedrijven gaan volgend jaar minder Onroerende Zaak Belasting (OZB) betalen als het aan het college van Súdwest-Fryslân ligt. Dit stellen ze voor in het voorstel Verordening OZB 2017, dat in december door de gemeenteraad wordt behandeld. Daarnaast blijven de woonlasten voor volgend jaar gelijk,op de inflatiecorrectie van 1% na.

Afgelopen jaar hebben bedrijven te maken gehad met een belastingverhoging. Voor volgend jaar is het college erin geslaagd de lasten voor ondernemers met 8% naar beneden te brengen. Dit is mogelijk door de tarieven tussen woningen en bedrijven te verschuiven.

Met dit voorstel aan de gemeenteraad wil het college de afspraak met de gemeenteraad nakomen om de woonlasten en OZB voor bedrijven in beeld te brengen. “Ik ben tevreden met het voorstel dat de woonlasten in Súdwest-Fryslân, los van de inflatie gelijk blijven. En dat het daarnaast is gelukt de OZB voor ondernemers omlaag te brengen”, aldus wethouder Maarten Offinga. “Dit komt het ondernemersklimaat in Súdwest-Fryslân alleen maar ten goede”.

We hebben ongeveer 18 miljoen euro nodig aan OZB-inkomsten om onze voorzieningen in Súdwest-Fryslân op peil te houden. De hoogte van de OZB die iemand moet betalen wordt bepaald aan de hand van de waarde van een bedrijf of woning. Het voorstel ‘ Verordening OZB 2017’ wordt op 1 december besproken in de commissie Bestjoer en Finânsjes en op 15 december in de gemeenteraadsvergadering.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.