Beestenboel

Zo nu en dan duiken er in het nieuws verhalen op over personen die aangevallen worden door wilde dieren. Soms komen ze met de schrik vrij, maar ook gebeurt het dat ze ernstig worden verwond of dat ze het zelfs niet overleven. Ik kan me voorstellen dat zo’n gebeurtenis enorm beangstigend is en dat je hier, mocht je het overleven, nog vaak aan terugdenkt of over droomt.

In de Bijbel staan ook meerdere verhalen van personen die door dieren worden bedreigd, aangevallen of gedood. Neem de Israëlieten, zij werden gebeten door slangen tijdens hun reis door de woestijn. Of Simson, hij werd aangevallen door een leeuw. Maar één van de bekendste verhalen is dat van Daniël die voor straf in de leeuwenkuil werd gegooid en dit overleefde. Als je deze verhalen leest, vind je hierin iedere keer dezelfde boodschap. Namelijk dat wanneer de personen in deze verhalen op God vertrouwden en het van Hem verwachtten, Hij hen bijstond en beschermde tegen de aanvallen van deze wilde dieren.

Wanneer we naar onszelf kijken, hebben wij ook te maken met de dreiging en aanvallen door de ‘wilde dieren’ van het leven. Het leven is immers niet zonder zorgen. Iedereen heeft in zijn of haar persoonlijke leven de figuurlijke slangen en leeuwen die voor angst, pijn en verdriet kunnen zorgen. Maar ook wanneer we het breder trekken is er genoeg om ons zorgen over te maken. Kijk maar eens naar alles wat er in de wereld speelt op het gebied van klimaat. Of de spanningen tussen verschillende landen en bevolkingsgroepen. Wanneer je hier over na gaat denken kan je al snel een gevoel van angst bekruipen. We kunnen gerust stellen dat het op het moment best wel eens een chaos, een beestenboel, is op de wereld.

Binnenkort vieren we Kerst. Dan gedenken we dat Jezus geboren werd in een stal. Een plek waar dieren verblijven en het een enorme beestenboel kan zijn. Jezus die kwam om ons te beschermen tegen de aanvallen door de ‘wilde dieren’ van ons leven. Jezus die zei: ‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en Mij’. Over Hem staat geschreven: ‘Geef al uw zorgen en problemen over aan Hem, want Hij houdt van u en zorgt voor u’. Deze Jezus wil graag vrede en rust brengen in de beestenboel die in ons hart leeft. Is Hij al geboren in de stal van jouw hart? Ik wens het je van harte toe!

 

 

Gezegende feestdagen!

 

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.