Beestachtig Bolsward, even voorstellen deel 8

Beestachtig Bolsward is de titel van de expositie in de Broerekerk op 13 en 14 mei.

Aan deze expositie doen 11 kunstenaars mee, uit Friesland, Groningen en Gelderland, die allemaal werk brengen in de lijn van Beestachtig.

Iedere week stellen we een kunstenaar aan u voor met daarbij een detail van hun werk.Deze week is dat Maria Koijck die woont en werkt in Groningen.

Maria maakt beelden uit restmateriaal waarbij metaal het meest favoriet is. Metaal is, als je eenmaal de goede machines hebt en beheerst, heerlijk materiaal om mee te bouwen. Al haar beelden zijn van restmateriaal en afval gemaakt, hoewel afval niet bestaat  volgens Maria.Als je het materiaal met aandacht bewerkt, kan het weer een mooi, zelfs aaibaar leven krijgen.

Op 4 april komt Maria Koijck in de uitzending van Klokhuis onder de titel: Maria Maakt.

U kunt het evenement ook volgen op FB – Paradepaadje op Pad en op de website: www.paradepaadje.nl onder PoP

Paradepaadje op Pad (PoP) is voortgekomen uit Paradepaadje de kunst en cultuurroute in Littenseradiel. PoP gaat korte exposites organiseren op prachtige locaties in Friesland.
De pilot is in Bolsward in de Broerekerk, daarna zullen andere steden volgen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.