Beeld het voor levenloos geboren kind onthuld

Tijdens een intieme bijeenkomst werd donderdag 2 november het beeld voor het levenloos geboren kind in Bolsward onthuld.

“Achter de heg” werd het “verscheurde hart” waarin een kindje tegen de hartwand aan ligt te rusten onthuld door Susan Quarré, de initiatiefneemster voor het beeld en door Hans te Wiereke, de kunstenaar die het beeld ontworpen heeft. Waarbij het afgescheurde deel de betekenis heeft van het loslaten, wetende dat het kind in je hart zit.

Zo’n 30 mensen waren aanwezig bij de korte bijeenkomst op het kerkhof. De kunstenaar vertelde dat het voor hem een bijzondere opdracht was want voor hem zat er een bijzondere tegenstelling in de opdracht. Hij verloor namelijk bij de geboorte zijn moeder en kwam hier pas achter toen hij al 16 jaar was. Op het moment dat hij er klaar voor was om het graf van zijn moeder te bezoeken, bleek dat dit graf inmiddels geruimd was. Dus ook hij heeft, net zoals de mensen voor wie dit beeld bedoeld is geen plek om zijn dierbare te bezoeken.

Quarré was onder de indruk van de grote groep mensen die op Allerzielen naar Bolsward toe waren gekomen. Er was zelfs een oud inwoonster van Bolsward gekomen om aanwezig te zijn. De 86 jarige die nu in Rottevalle woont had over haar initiatief gelezen en had daarom contact opgenomen met Quarré omdat ze hierbij aanwezig wilde zijn omdat ook zij nu een plek had om haar ongeboren kind te kunnen herdenken.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.