Bedelingskamer onderdeel stadswandeling

Met de overhandiging van de sleutel van de bedelingskamer via het bedelingsloket, kreeg mevrouw Vroegindeweij, voorzitter van het Gysbert Japicxhûs de sleutel van deze ruimte.

Tot 1965 kwamen de armen van Bolsward naar de ruimte bij het Hendrick Nannes hof voor financiële ondersteuning. Maar door de invoering van de algemene bijstandswet was dit niet meer nodig. Vanaf dat moment ondersteunde de Hendrick Nannes en Catrijn Epes stichting  allerlei sociale en maatschappelijke festiviteiten. Met name op het gebied van de cultuur. Dit jaar bestaat de stichting 500 jaar en dat wordt gevierd. Zo werden de muren van de bedelingskamer door Michiel Galema op een speciale manier beschilderd zodat de deelnemers aan de stadswandelingen op een speciale manier kunnen ervaren hoe het was om achter het bedelingsloket te staan. Daarnaast zullen tijdens het straatfestival Bolstjurrich een aantal speciale optredens zijn en komt in oktober een speciaal boek uit over deze stichting.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.