Koningin Beatrix bezocht Bolsward

30 april zal koningin Beatrix afstand doen van de troon en zal sinds 23 november 1890 Nederland weer een koning hebben.

Zij is dan 33 jaar lang de vorstin geweest van Het Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens haar koninginneschap bezocht zij in 1989 Bolsward. Dat was ter gelegenheid van de heropening van de Martinikerk welke in 1987 en 1988 werd gerestaureerd. Een bijzondere anekdote van deze dag,  koning Beatrix wandelde, op haar weg van de Martinkerk naar het stadhuis, over de Kleine Dijlakker.

Ze liep hierbij langs het pand van Johan Albada Jelgersma op Kleine Dijlakker 17.

Zonder enige schroom stapte hij op de koningin af en vroeg haar om zijn huis, de oude slijterij, binnen te komen en te zien hoe dit pand er van binnen uitzag. De koningin twijfelde niet en liep met mee naar binnen, haar gevolg in vertwijfeling achterlatend. Het bezoek duurde enkele minuten waarop de koningin haar weg vervolgde naar het stadhuis.

30 april zal zij dus de de troon overdragen aan haar zoon prins Willem Alexander. Dit zal dan tevens de laatste Koninginnedag zijn op deze datum want in 2014 zal de Koningsdag op 27 april gevierd worden. Maar omdat dit een zondag is zal de eerste Koningsdag van de nieuwe koning op 26 april gevierd worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.