Basisscholieren  kunnen weer ‘snuffelen’ aan sportverenigingen!

De gemeente roept alle basisschoolleerlingen op dit najaar te gaan ‘snuffelen’ aan verschillende sporten.

Alle kinderen kunnen via www.sportpas.nl een keuze maken uit meerdere sporten. Voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging is dit een unieke kans om kennis te maken met alle mogelijkheden. Ook voor kinderen die al lid zijn van een sportvereniging is dit een kans om eens wat anders te proberen.

De Sportsnuffelweek is bestemd voor alle basisschoolkinderen van de groepen 1 t/m 8. Het project geeft kinderen een unieke kans om na schooltijd, tijdens de reguliere trainingstijden van verenigingen, kennis te maken met verschillende sporten. De kinderen maken zo kennis met de trainers en kunnen de sfeer binnen de vereniging proeven. Dat kan de drempel verlagen om lid te worden van een sportvereniging.

Om deze sportstimulering tot een succes te maken hebben de Buurtsportcoaches, sportverenigingen en scholen hun krachten gebundeld. De Buurtsportcoaches hebben voor een gevarieerd aanbod van de sportverenigingen gezorgd. Het aanbod dat bestaat uit maar liefst 87 verschillende activiteiten.

De Sportsnuffelweek bestaat uit twee periodes per jaar, van elk twee weken. De kinderen kunnen zich per periode opgeven voor de verschillende activiteiten. In oktober en in april zetten de verenigingen hun deuren open voor de kinderen. Natuurlijk zijn ook de ouders van harte welkom om bij de kennismakingslessen aanwezig te zijn.

Kinderen die in het najaar willen meedoen, kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.sportpas.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.