Basisscholen gaan met elkaar in debat

Al om 8.15 u. stonden de leerlingen van Projectgroep Makkum en Projectgroep Bolsward klaar om naar Sneek te reizen. Na een hartelijke ontvangst door de leerlingen van de Bonifatiusschool, ging het debat van start.

In 3 rondes debatteerden de kinderen over stellingen zoals o.a.  ‘De cito toets moet worden afgeschaft’ en ‘Damesvoetbal moet evenveel aandacht krijgen op televisie als herenvoetbal.’

Het was een genot om te zien hoe Laas van de Sint Maartenschool, de tegenstanders tijdens het debat provoceerde met de zin ‘Maar iedereen weet toch dat mannen gewoon beter zijn in voetbal?’

Daarop ging het gehele team van Makkum als één man  staan om op die opmerking te reageren.

Ook is er veel gelachen en speelden de groepen in de pauze een potje voetbal op het plein. Jongens en meisjes…

Door het enthousiasme bij de leerlingen en de waardevolle debatteer-ervaringen, werd vorig jaar besloten om het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Dit keer gingen Floris, Syte, Vigo, Elle, Doutzen en Tessa uit team F van de Bonifatiusschool er met de wisselbeker vandoor. De prijs voor beste debater ging naar Björn uit de Projectgroep van de Sint Maartenschool.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.