Basilica-avond over Paus Franciscus

Op 12 maart zal in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward de verkiezing van de Argentijnse aartsbisschop Jorge Bergoglio tot Paus van Rome worden gevierd.

© Jeffrey Bruno

Sinds vijf jaar staat Paus Franciscus aan het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk. Pastoor Eric van Teijlingen van het bisdom Haarlem-Amsterdam zal een inleiding over hem houden. Pastoor Tjitze Tjepkema is hoofdcelebrant tijdens de voorafgaande eucharistieviering.

Deze viering begint om 19:00 uur. Omstreeks 20:00 uur is er koffie en thee in de naastgelegen Maria van Sevenwoudenzaal. Pastoor Van Teijlingen begint zijn inleiding om 20:30 uur. Van 21:30 uur tot het besluit rond 22:00 uur is er gelegenheid tot onderlinge ontmoeting.
Pastoor drs. Eric van Teijlingen is priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Hij studeerde Geschiedenis aan de Rijks Universiteit Leiden. Zijn priesteropleiding volgde hij in Rome, waar hij aan de Pauselijke Universiteit Sint Thomas van Aquino (Angelicum) studeerde.

Hij was onder meer pastoor in Heemstede, Langedijk en de Zaanstreek. Nu is hij werkzaam in Volendam, naast een aantal taken die hij voor het bisdom vervult.

Pastoor Tjitze Tjepkema is in Bolsward geen onbekende. Als predikant was hij hier van 2003 tot 2007 verbonden aan de Protestantse gemeenten van zowel de Gasthuiskerk als de Martinikerk. Daarna trad hij toe tot de Rooms-katholieke Kerk en bereidde zich voor op het priesterschap. Hij is momenteel pastoor van de Emmanuelparochie te Coevorden.

In de Sint Franciscusbasiliek worden jaarlijks vijf basilica-avonden gehouden op de dagen die verbonden zijn met de basiliek of de kerk van Rome. Het adres van de Sint Franciscusbasiliek is Grote Dijlakker 7, 8701 KV Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.