Bas Zijp stopt in Bolsward

Bas Zijp van het gelijknamige groente en fruitbedrijf spreekt de berichtgeving tegen dat hij en de gemeente eruit zijn wat betreft een verhuizing vanaf Plein 1455 naar de weekmarkt op de Appelmarkt/Marktplein, zo laat hij de redactie van TV Bolsward weten.

In het Fries Dagblad staat te lezen dat de gemeente een nieuwe standplaats voor de ondernemer heeft gevonden. De gemeente wil marktvorming stimuleren en wil daarom geen losse marktkramen in de gemeente. Dat leidde tot protesten van de ondernemer en ook van zijn klanten die daarom een petitie startten  Gesprekken die daarna volgden leken de goede kant op te gaan, ook politieke partijen leken Zijp te steunen. Sicco Rijpma van de FNP, wilde samen met D66, de PvdA, de CU en het CDA het beleid hierover op de politieke agenda plaatsen. Deze partijen hadden zich al eerder ingezet voor Zijp.

Ook gesprekken met wethouder Offinga verliepen positief. Duidelijk was wel dat de locatie Appelmarkt te klein zou zijn voor zijn wagen, die hij ook als marktkraam gebruikt.

Dat hij nu per 1 augustus eerst naar de tijdelijke locatie van de weekmarkt  op de Nieuwmarkt moet verhuizen om daarna naar de nieuwe locatie van de markt te verhuizen ziet hij niet zitten omdat de nieuwe locaties niet in het concept van het bedrijf passen.

Dat betekent dat Zijp per 1 augustus niet meer in Bolsward zal komen omdat hij  van de gemeente niet op de huidige locatie of vergelijkbare locatie verder mag gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.