Bas Zijp moet weg

Sinds 2009 staat Bas Zijp iedere woensdag op Plein 1455 met zijn groente en fruit kraam. Maar als het aan de gemeente ligt, is dat in 2016 voorbij.

Volgens Zijp is het gemeentelijke beleid aangepast en dat betekent dat hij niet meer los op het plein mag staan. Aansluiten bij de donderdagmarkt werkt niet want naast de marktkraam op het plein is ook zijn vrachtwagencombinatie een kraam waarin de klanten kunnen winkelen en die is te groot voor de binnenstad.

Het gaat Zijp aan zijn hart dat hij Bolsward zou moeten verlaten want wekelijks bezoeken 500 tot 1000 mensen de groente en fruitkraam op Plein 1455. Zijp merkt dat als hij door bijvoorbeeld de kermis een week niet kan komen, dat zijn klanten hem opzoeken in Makkum of Workum, de twee
andere plaatsen in Súdwest-Fryslan waar hij wekelijks staat.

Als de groente en fruitkraam verdwijnt uit Bolsward verliezen vijf mensen hun baan want Zijp werkt op elke locatie met personeel uit de omgeving. Daarnaast verdwijnt er ook een stageplaats voor leerlingen.

Daarom is personeel een petitie gestart om de huidige standplaats in Bolsward te behouden. Maar ook aan de marktkraam worden handtekeningen verzameld onder de klanten. Alles wordt gedaan om in Bolsward te blijven.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.