Bas Zijp mag blijven

De kans is groot dat Bas Zijp met zijn groente en fruit in Bolsward blijft.

Nadat wij het artikel over het eventuele vertrek van Zijp begin oktober plaatsten, kwamen er veel reacties binnen bij onder andere het FNP van de gemeente.

Sicco Rijpma van de FNP liet ons weten dat het artikel nogal wat los had gemaakt en dat hij samen met D66, de PvdA, de CU en het CDA het beleid hierover op de politieke agenda wilde plaatsen. Deze partijen hadden zich al eerder ingezet voor Zijp.

Rypma: “Bas Zijp is in tige integer man, hy wol syn klanten net lestich falle mei de strideraasje oer syn fergunning mar ditkear koe hy net oars”.

Rypma vindt dat Zijp een pluim verdient want ondanks het vervelende proces bleef Zijp meedenken en bracht alternatieven aan.

 

Sicco Rypma: “Tongersdei 29 oktober is der fergadering fan de kommisje bestjoer en finânsjes, ik freegje dan in befestiging fan de wethâlder dat Bas Zijp behâlden bliuwt foar syn Boalserter klanten”.

Bas Zijp heeft inmiddels zijn 1400 verzamelde handtekeningen aan de wethouder aangeboden en het gesprek met wethouder Offringa is tot een positieve ontwikkeling gekomen. Want ondanks dat de gemeenteraad nog een beslissing moet nemen over de beleidsnota ambulante handel heeft Zijp er vertrouwen in dat hij in Bolsward kan blijven en verhuist naar de donderdagmarkt.

Lees ook: Bas moet weg

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.