Bas Jacobs praat met leerlingen Marnecollege over de prijs van gelijkheid (video)

Vrijdag 8 april kregen de examenleerlingen met economie als eindexamenvak een speciale les van Bas Jacobs.

Jacobs is één van de beste en bekendste economen van Nederland en is geboren en getogen in Bolsward en oud leerling van het toen nog Titus Brandsma college. Het werden twee boeiende lesuren waarin Jacobs”met het thema “De prijs van gelijkheid”. Hierbij wist Jacobs het Nobelprijs winnend artikel van James Mirrlees in 5 minuten uit te leggen. Een artikel waarover hij zelf 11 jaar heeft gestudeerd.

Jacobs hoopt dat hij met zijn lessen de leerlingen enthousiast heeft gemaakt voor het vak algemene economie.

Het was overigens niet alleen voor de leerlingen een bijzondere gastles want ook de leraren die Jacobs les gaven woonden de klas met veel genoegen bij en na afloop van de lessen werd er nog uitvoerig door hen na gepraat over het thema.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Jacobs verhuisde na de middelbare school uit Bolsward naar Amsterdam om econometrie te studeren en werd op zijn vierendertigste hoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.