Band speciaal voor kinderen van start bij Muziekschool Bolsward

Muziekschool Bolsward start met een splinternieuwe band voor kinderen: de Bolsward Band. Kinderen tussen de 10 en 16 jaar die minimaal twee jaar een strijk- of blaasinstrument bespelen, kunnen zich hiervoor opgeven.

De band werkt in projectvorm. Een project bestaat uit zes repetities en een kort optreden. Het eerste project start op vrijdag 6 oktober. Kinderen kunnen zich per project opgeven.

Onder leiding van Ingrid Deen (hoornist, dirigent, docent hoorn/trompet) worden stukken van verschillende muziekstijlen gespeeld. Van blues en musical tot filmmuziek, rumba en klassieke muziek. Er wordt aandacht besteed aan onder meer samenspel, ritme en dynamiek.Instrumenten die kunnen deelnemen aan de Bolsward Band: viool, trompet, klarinet, cello, hoorn, fluit, hobo, trombone, bariton- of bastuba, bugel en saxofoon.

De repetities zijn wekelijks op vrijdagmiddag, van 17.00 tot 18.00 uur, bij Muziekschool Bolsward, Broereplein 7-8.

Na de kerstvakantie volgen er meer projecten/optredens, onder meerrondom Bolstjurrich (straatfestival tijdens de Heamiel) en Tsjillen (Elfstedenweekend). Kinderen kunnen zelf kiezen aan welk Bolsward Band-project ze mee willen doen. De kosten per project bedragen 45 euro.

Locatie repetities Bolsward Band:
Ons Gebouw
Broereplein 7-8
8701 JC Bolsward

Foto: Annemarie van der Reijden

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.