Baggerwerkzaamheden "Witmarsummervaart" begonnen

Bolsward-Vanuit Het Friese Merenproject maakt de provincie zich sterk voor een goed bevaarbaar vaarnetwerk.

De Wytmarsumerfeart, bij de Bolswarders beter bekent als de Witmarsummervaart, is een belangrijke vaarroute voor de recreatievaart in dit gebied. Watersporters kunnen via deze vaart van Bolsward naar de steden Harlingen en Franeker varen.

Gemeente Súdwest-Fryslân en de provincie Fryslân willen daarom aandacht geven aan de start van de baggerwerkzaamheden in de vaart.

Gedeputeerde Jannewietske de Vries en wethouder Durk Stoker verrichten donderdagmiddag de starthandeling door het aanzetten van de baggermolen uit 1904 welke de komende weken langzaam van Bolsward naar Arum zal baggeren.De verwachting is dat de werkzaamheden begin april klaar zullen zijn.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.