BAC en bestuur Fietselfstedentocht komen met actie: versier een fiets en win Bolswarder Shoppingcheques

Om Bolsward toch een beetje in de Elfstedensfeer te brengen, organiseert de Bolswarder Activiteiten Commissie (BAC) in samenwerking met het bestuur van de Fietselfstedentocht een actie: Bolswarders worden opgeroepen een fiets te versieren en deze in hun tuin of voor hun huis te zetten

,,Het liefst vanaf het Pinksterweekend tot en met 31 juli”, meldt BAC-lid Hannie van der Feer. ,,We verwachten iedere week wel fietsers door de stad. Verder kan en mag er niet veel, maar dit kunnen we wel doen.”

Die tien weken is de periode dat deelnemers aan de Fietselfstedentocht hun kruisje binnen kunnen fietsen. Dit jaar is er geen ‘traditionele’ tocht, maar deelnemers kunnen met behulp van een app toch de route afleggen. Verspreid over een langere periode dus. Bolsward moet zo een mooi versierd doorkomstpunt worden.

,,De mensen moeten een foto van de versierde fiets maken en deze delen via Facebook”, legt Van der Feer uit. ,,Daarbij is het belangrijk dat ze pagina @InBolsward en @Fietselfsteden taggen.”

Een jury beoordeelt de inzendingen en komt ook langs om ze ‘fysiek’ te bekijken. Voor de winnaars wacht een bedrag aan Bolswarder Shoppingcheques. 555 euro voor de nummer één, 333 euro voor de tweede plaats en 111 euro voor degene die derde wordt. ,,Als het kan houden we op 31 juli een soort huldiging op het Marktplein. De winnaar krijgt daarnaast ook nog een krans en eeuwige roem. We hopen dat dit een terugkerend geheel wordt.”

De actie is een samenwerking tussen het bestuur van de Fietselfstedentocht en de Vereniging Ondernemend Bolsward, waar BAC onderdeel van is.

Bron: Bolsward nieuwsblad

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.