Azuro een maatje te groot voor Bolsward

BOLSWARD – Afgelopen zaterdag speelden de heren 1 van Z&PC Bolsward thuis tegen de heren 1 van Azuro. Azuro, de huidige koploper in de competitie,  bleek net een maatje te groot voor Bolsward. In een leuk en boeiend duel was het uiteindelijk Azuro die met  6-9 won.

Dat het lastig zou worden om de drie punten in Bolsward te houden was bij voorbaat al bekend. Het was dan ook Azuro die in de eerste periode de meeste kansen creëerde. Gelukkig had Bolsward de verdediging aardig op orde en wist Azuro maar een keer het goal te vinden. Met een mooi afstandsschot was het Wouter Galama die namens Bolsward de aansluitingstreffer wist te maken.

In de tweede periode wist Azuro de defensie van Bolsward door slim te spelen te slechten. Met drie goals werd in deze periode het verschil gemaakt. Met een goed geplaatste boogbal wist Joris Galama er voor Bolsward ook een te maken.

Met een 2-4 achterstand moest er iets gebeuren bij de heren van Bolsward. Coach Dirk van der Pol gaf voor aanvang van de derde periode nog de nodige tips maar dit mocht niet baten.Wederom was het  Azuro die de score opende.  Ook in deze periode liep Bolsward achter de feiten aan en moesten zopzoek naar de aansluitingstreffer. Gelukkig werd deze gevonden door Huite Bootsma.  Lang kon Bolsward er echter niet van genieten want een minuut later was het verschil toch weer 3 goals.

In de vierde en laatste periode veranderde Bolsward de tactiek. Dit had als resultaat dat Azuro wat vaker aan de noodrem moest trekken en er een aantal man-meer situaties ontstonden. Bolsward wist door goals van Rients de Boer en Hans Roskam twee maal te scoren tijdens zo’n situatie. Ook Haije Jukema werd door de verdediging van Azuro vrijgelaten en kon gemakkelijk het net vinden. Maar  ook aan de ander kant wisten ze drie maal te scoren waardoor uiteindelijk Bolsward verloor met 6-9.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *