Avondje Politiek met 50PLUS

50PLUS geeft ouderen een stem in de Eerste en Tweede Kamer, de Waterschappen, Provinciale Staten en waar mogelijk ook in gemeenten.

Hoe doen we dat? Hoe vindt u dat we dat doen of zouden moeten doen? Vragen die worden voorgelegd aan prominente gastsprekers en aan het publiek op donderdag 10 november a.s. in de Groene Weide in Bolsward.

Veel taken op het gebied van de zorg zijn door Den Haag bij gemeenten neergelegd zonder de nodige financiële middelen. Vooral ouderen plukken daar de zure vruchten van. Maar er is meer wat ouderen dagelijks raakt en waar weinig politieke aandacht voor is zoals zelfredzaamheid, mantelzorg, huishoudelijke zorg, langer thuis wonen, eenzaamheid, werkgelegenheid, vrijwilligerswerk, mobiliteit, leefbaarheid, zelfdoding, vergrijzing, krimp, armoede, koopkracht, pensioen, AOW, toeslagen, kortingen, talentontwikkeling, laaggeletterdheid, digitalisering.

Drie gastsprekers vertellen wat zij voor ouderen doen en willen doen in respectievelijk de Eerste Kamer, Provinciale Staten van Friesland en de gemeente Súdwest-Fryslân.

Eerste Kamerlid drs. Martin van Rooijen, expert op het gebied van belasting, inkomen, pensioen en voormalig staatssecretaris van Financiën, vertelt over het pensioen- en belastingstelsel.

Statenlid Jan Waterlander vertelt over de kansen van het landelijk verkiezingingsprogramma voor Friesland.

Henk Hoekema spreekt namens initiatiefnemers uit Súdwest-Fryslân over het meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in 2017.

Er is veel gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gastsprekers. De bijeenkomst is openbaar, de entree en koffie zijn gratis, en u bent van harte welkom voor een goed gesprek. Het “Avondje Politiek” duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.