Avond in Bolsward over duurzame zuivel

Fryslân is ‘s werelds meest innovatieve zuivelregio. De sleutel van dit succes ligt bij de boeren en de zuiveltechnologen.

Hun kennis en organisatiekracht gaf Fryslân steeds weer een voorsprong. Aan de hand van het verleden, het heden en de toekomst wordt gekeken naar hoe het ervoor staat met de ‘Groene Generatie’ op een symposium dat de Fryske Akademy in de oud-zuivelstad Bolsward organiseert op woensdagavond 7 maart. Bij het symposium ‘Groene Generatie ?! Onderweg naar natuurinclusieve zuivel’ wordt gekeken naar de geschiedenis van de voormalige zuivelschool in Bolsward.

De Bolswarder zuivelschool begon in 1889 in het hart van de Greidhoeke en werd de bakermat van de Friese kenniseconomie. De school leverde generaties lang leiders voor de zuivelindustrie. Duurzame voedselproductie Met leidende figuren uit de Friese zuivelwereld van nu wordt vooruitgekeken. Sprekers zijn onder meer Klaas de Jong, directeur A-ware Heerenveen, en Wilco de Jong, voorzitter van het het Kollektiveberied Fryslân. Zij gaan nader in op de huidige en toekomstige situatie van duurzame voedselproductie en welke kennis daarvoor nodig is.

De nieuwe – jonge – ‘Groene Generatie’ komt eveneens aan het woord: Eke Folkerts (Agrarische Jongeren Fryslân), Kevin de Leeuw (VHL-student levensmiddelentechnologie) en Sytze Gerritsma (veehouder). Tenslotte volgen reacties van de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Gedeputeerde Johannes Kramer licht het nieuwe provinciale landbouwbeleid toe. Toegang en opgave Deelname aan het symposium is gratis; opgave vooraf is echter wenselijk.

Dat kan via www.fryske-akademy.nl/nl/groenegeneratie. Daar is ook het volledige symposiumprogramma te vinden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.