AVC neemt koppositie over van sc Bolsward (zat)

In een onderhoudend duel op een bedroevend slecht veld hebben de mannen uit Sexbierum de koppositie in de 4de klasse A overgenomen.

Het verschil deze middag werd gemaakt op het middenveld. Al snel nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Maas om half drie voor de aftrap floot, bleek dat AVC beschikt over een sterk en uitgebalanceerd middenveld. En een drietal spelers heeft die het niveau van de 4de klasse ver overstijgen maar kennelijk gekozen hebben om hun ploegje naar een hoger niveau te helpen, chapeau.

Beide helften had AVC het betere van het spel met Jelte Visser als grote man op het middenveld. Met een bal op de paal, een uitstekende redding van René Nieuwenhuis en één kansje voor sc Bolsward na een snelle counter over rechts kan hiermee, ondanks het overwicht van de thuisploeg, de 1ste helft afgedaan worden. Helaas moest Johan Bloemhof na 30 minuten met een liesblessure het veld verlaten, hij werd prima vervangen door Arjen Posthumus.
Ook in de 2de helft was sc Bolsward niet in staat het spelbeeld echt te wijzigen. In de 51ste minuut is het Jelte Visser die ‘lucky’ maar terecht AVC op voorsprong zet. Een corner wordt laag en hard voorgebracht Age Gietema tikt de bal onfortuinlijk tegen de aanvoerder waarna de bal in het doel caramboleert.

Met het inbrengen van Marvin Dijkstra voor Thijs Strikwerda krijgt sc Bolsward iets meer vat op de wedstrijd. Samen met de aan Bolsward kant uitblinkende Dennis Hendriks lieten beide ’youngsters’ zien dat fysiek spel de tegenstander ontregeld. Waar spits Bart Gietema moeite had met Dennis Hartman was het Marvin die in de duels een aantal keren sterker was dan deze potige laatste man van AVC.Omdat sc Bolsward naar mate de wedstrijd vorderde meer risico’s nam was het in de 87steminuut na een snelle counter wederom Jelte Visser die, nadat doelman Nieuwenhuis 2 keer de inzet wist te keren, doel trof en de 3 punten voor AVC zeker stelde.
Duidelijk is dat AVC de te kloppen ploeg is in de 4de klasse A.

Volgende week speelt sc Bolsward thuis tegen Bant.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.