Automobilisten gebruiken voetgangersbruggen als uitvalsweg

Bolsward – De gemeente Súdwest-Fryslân gaat binnenkort borden plaatsen bij de brug die de Fûgelkrite met de dr Beekhuissingel verbindt en de brug die de Sportsingel met de Sporttille verbindt. 

Het paaltje op de foto staat er inmiddels niet meer

Het blijkt dat automobilisten de bruggen gebruiken om sneller vanuit de woonwijk in het centrum te komen. En dat kan tot gevaarlijke situaties leiden omdat de bruggen bedoeld zijn voor voetgangers en fietsers. Een bewoner uit de Fûgelkrite maakte die dit vaker zag gebeuren constateerde dat bij de bruggen niet vermeld staat dat het om een voetgangersgebied gaat en maakte melding bij de gemeente van deze situatie.

Volgens de gemeente zijn de bruggetjes duidelijk vormgegeven voor alleen fietsers en voetgangers. Wel klopt het volgens de gemeente dat er geen bebording is voor het bruggetje vanaf It Waarlamke/ Stranljip richting Dr. Beekhuissingel. De gemeente gaat dan ook op deze locatie het bord “fietspad” plaatsen. Op deze manier moet het volgens de gemeente voor iedereen duidelijk zijn dat het gaat om fiets- en voetgangersbruggen, waarbij het dus verboden is voor auto’s om hier overheen te rijden.

Het paaltje welke op de foto staat is eerder al weggehaald door de gemeente omdat die juist voor fietsers een gevaarlijk object was en tot ongelukken kon leiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *