Automobilisten gebruiken voetgangersbruggen als uitvalsweg

Bolsward – De gemeente Súdwest-Fryslân gaat binnenkort borden plaatsen bij de brug die de Fûgelkrite met de dr Beekhuissingel verbindt en de brug die de Sportsingel met de Sporttille verbindt. 

Het paaltje op de foto staat er inmiddels niet meer

Het blijkt dat automobilisten de bruggen gebruiken om sneller vanuit de woonwijk in het centrum te komen. En dat kan tot gevaarlijke situaties leiden omdat de bruggen bedoeld zijn voor voetgangers en fietsers. Een bewoner uit de Fûgelkrite maakte die dit vaker zag gebeuren constateerde dat bij de bruggen niet vermeld staat dat het om een voetgangersgebied gaat en maakte melding bij de gemeente van deze situatie.

Volgens de gemeente zijn de bruggetjes duidelijk vormgegeven voor alleen fietsers en voetgangers. Wel klopt het volgens de gemeente dat er geen bebording is voor het bruggetje vanaf It Waarlamke/ Stranljip richting Dr. Beekhuissingel. De gemeente gaat dan ook op deze locatie het bord “fietspad” plaatsen. Op deze manier moet het volgens de gemeente voor iedereen duidelijk zijn dat het gaat om fiets- en voetgangersbruggen, waarbij het dus verboden is voor auto’s om hier overheen te rijden.

Het paaltje welke op de foto staat is eerder al weggehaald door de gemeente omdat die juist voor fietsers een gevaarlijk object was en tot ongelukken kon leiden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.