Automobiliste zwaar gewond bij ongeval Exmorra

Exmorra – Een 51-jarige automobiliste uit Exmorra is maandagochtend in haar woonplaats ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een landbouwvoertuig. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht.

Op de Bolswarderweg reed een zogenaamde hakselaar. De 44-jarige bestuurder uit Kootstertille zag volgens eigen zeggen een auto naderen en hield zoveel mogelijk rechts zodat het voertuig kon passeren. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw met haar auto tegen het landbouwvoertuig.

De 51-jarige automobiliste raakte daardoor ernstig gewond en ze moest dan ook door de brandweer, het personeel van de ambulance en traumahelikopter uit haar zwaar beschadigde auto worden gehaald. Het slachtoffer werd uiteindelijk per helikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Haar 17-jarige dochter kwam met de schrik vrij en ook de bestuurder van de hakselaar raakte niet gewond. Bureau Verkeersongvalsanalyse stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van deze aanrijding.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.