Atrium gaat schrijfcursus aanbieden in Sneek

SNEEK – Kunstencentrum Atrium start in Sneek met het geven van creatieve schrijfcursussen.

Dinsdag 7 februari is de eerste van zes lessen van de cursus ‘Schrijf je herinneringen tot leven!’. Daarin leren cursisten allerlei technieken om al schrijvend hun leven en verleden in kaart te brengen. De wekelijkse lessen zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Docent Amanda de Vries laat cursisten zien hoe zij met plezier en aandacht naar hun pen kunnen luisteren en hoe ze materiaal en perspectieven kunnen vinden. Daarnaast geeft ze praktische tips.

De structuur van de schrijfoefeningen zorgt ervoor dat cursisten een kader hebben waarbinnen ze een stuk van hun verhaal en herinneringen kunnen verkennen, zonder te verdwalen. De structuur bestaat uit het onderwerp of de focus van de oefening, in combinatie met de hoeveelheid tijd of de hoeveelheid tekst die cursisten schrijven.

Journalist en tekstschrijver De Vries geeft trainingen in creatief, intuïtief en autobiografisch schrijven.  “Soms zitten de woorden heel diep en loopt je pen vast”, zegt ze. “Het lukt je niet om je gevoelens op te schrijven. Toch voel je een verlangen om herinneringen uit jouw leven aan het papier toe te vertrouwen. Door het verkennen van gebeurtenissen, onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf steeds beter kennen.”

“Als cursist hoef je geen schrijftalent te hebben”, aldus De Vries. “Je moet wel de intentie hebben om stil te staan bij wat er voor jou toe doet en welke herinneringen gehoord willen worden. Laat je verrassen door je eigen woorden en vind inspiratie om thuis verder op ontdekkingsreis te gaan.”

De lessen worden gegeven in het Atrium in Sneek (Oud Kerkhof 11).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.