Arumer slaat agent en bedreigt Cambuurstewards: werkstraf

LEEUWARDEN/ARUM – Het slaan van een politieman in burger en het bedreigen van twee Cambuurstewards leverde een inwoner van Arum (43) maandag een werkstraf van 100 uur op.

De Arumer was op 4 april vorig jaar, na het eredivisieduel PEC Zwolle – Cambuur, door het lint gegaan. Hij en zijn zoon waren met bussen naar de wedstrijd in Zwolle gegaan. Terug gingen ze in verschillende bussen. Tijdens de terugreis waren er ongeregeldheden geweest in de bus waar de zoon in zat. Bij aankomst in Leeuwarden moesten de inzittenden van die bus hun zogeheten uitkaarten inleveren.

De Arumer was de bus ingegaan om zijn zoon te helpen. Zelf zei hij dat hij niemand had uitgescholden of geslagen. De stewards en twee agenten in burger, zogenoemde ‘spotters’, hadden echter iets anders gezien. De Arumer zou de stewards met de dood hebben bedreigd en hij zou de agent een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. De agent sloeg de man op zijn beurt met een zaklantaarn op het hoofd.

Op basis van de verschillende verklaringen -vooral die van de politieman, die op ambtseed was opgemaakt- oordeelde de rechter dat de Arumer wel degelijk in fout was gegaan. De man moet 250 euro smartengeld betalen aan de agent die een klap kreeg. Het incident had verstrekkende gevolgen voor vader en zoon. Ze kregen beide van de KNVB een stadionverbod van drie jaar.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.