Archiefruimte Bolswards Historie in gebruik genomen

In de pauze van de donateurs vergadering van Bolswards Historie is de nieuwe archiefruimte van deze stichting officieel in gebruik genomen.

Oud voorzitter Hans Berkhemer verrichte hiervoor de handelingen, hij knipte het lint door waarmee de ruimte toegankelijk werd.

De ruimte die de werkgroep in gebruik heeft genomen is in Ons Gebouw en is de oude ruimte van de lokale omroep.  

Een van de werkgroepen van Bolswards Historie is de archief werkgroep. Zij proberen zoveel mogelijk historisch materiaal over en van Bolsward te verzamelen en te digitaliseren. Dit archief bestaat voor het overgrote deel uit foto’s maar ook zijn de oude sociëteitboeken van onder andere Het Hof van Holland aanwezig in het archief. Op dit moment zijn er zo’n 4.000 foto’s en documenten gedigitaliseerd. In de ruimte staan twee brandwerende kasten die ervoor moeten zorgen dat de originele documenten niet verloren kunnen gaan bij een brand.

De werkgroep probeert met enige regelmaat de ruimte open te stellen zodat donateurs en andere belangstellenden. De werkgroep is te bereiken via archieven@stichtingbolswardshistorie.nl

Ook is de werkgroep nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om het archief verder te digitaliseren en mee willen helpen met het uitbreiden van het archief. Maar ook zoekt men naar oude foto’s van Bolsward die Bolswarders in hun bezit hebben en nog onbekend zijn voor de werkgroep. Zij willen de foto’s graag inscannen zodat u ze na het inscannen weer terug krijgt.

 

Foto album

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.