ANWB start fietsinzamelingsacties in Friesland

Het ANWB Kinderfietsenplan start deze maand inzamelacties in de provincie Friesland. De ANWB krijgt van samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen. Daarom vraagt het ANWB Kinderfietsenplan inwoners van Friesland om fietsen die niet meer gebruikt worden in te zamelen tijdens de actiedag of aan te melden via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Ondanks het succes van vorige campagnes, beschikt nog lang niet ieder kind over een eigen fiets. Alleen al in Leeuwarden zijn er bijna 300 gezinnen voor wie het aanschaffen van een kinderfiets financieel niet haalbaar is. Terwijl in Friese schuurtjes naar schatting vele honderden fietsen staan die niet meer gebruikt worden.

“Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis. Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer. Om echt goed te fietsen moeten ze meters maken op de fiets”, stelt Jildou de Raad, Regiomanager ANWB Maatschappelijke projecten Friesland.

Het ANWB Kinderfietsenplan, opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen eigen fiets hebben. Geholpen door ANWB-vrijwilligers en lokale maatschappelijke organisaties krijgen ongebruikte fietsen een tweede leven.

Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Via partners als Leergeld Nederland, stichting Fietsen Alle Jaren, Friese gemeenten en sociale werkplaatsen worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben.

De ANWB ondersteunt deze maand de campagne ‘Geen kind achterop!’ van Leergeld Nederland, in dit kader worden meerdere fietsinzamelingsacties georganiseerd.

Fietsinzamelacties zijn op:

Woensdag 29 juni
ANWB Wegenwachtstation aan Jentjemeer 1B in Joure van 12.00 tot 16.00 uur

Vrijdag 1 juli
ANWB Wegenwachtstation aan Jentjemeer 1B in Joure van 12.00 tot 16.00 uur
Dorpshuis Goutum aan Buorren 13A in Goutum van 13.00 tot 16.00 uur

Hele maand juni
Caparis aan de Ampérelaan 2 in Drachten van maandag t/m vrijdag 08.00 tot 16.00 uur
Stichting Werkplaats Oud-Oost aan de Ouddeelstraat 9 in Leeuwarden op afspraak

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.