ANWB: "N-359 moet veiliger"

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat 60% van de deelnemers aan een enquête over onveilige wegen in Friesland de N-359 onveilig vinden.

Met name het deel vanaf Bolsward naar Leeuwarden is gevaarlijk volgens de deelnemers. Vooral de kruising bij Wommels is onoverzichtelijk en daarom gevaarlijk. In juli kwamen hier 2 mensen om het leven en raakte één persoon zwaar gewond bij een zwaar ongeval.

Maar ook de kruising van de Westergoawei met de Wibrandaweg, ter hoogte van Hichtum, is gevaarlijk. In 2011 kwam hier een automobilist om het leven en raakten bij andere aanrijdingen verschillende mensen gewond.

Vorige week bezocht een delegatie van de werkgroep It moat oars de Provinciale Staten om daar hun zorg bij de Statenleden uit te spreken. De werkgroep is toen met een positief gevoel huiswaarts gekeerd. ‘De plannen en steun voor de aanpak van de N359 zit in een concreet stadium waarin ze nog nooit hebben gezeten’, aldus de leden van de werkgroep. De begroting wordt 12 november a.s. vastgesteld, dan wordt bekend of de vier kruispunten zijn meegenomen. (foto Hendrik Jellema)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.