ANWB Fietsverlichtingsactie weer van start

De ANWB vraagt dit najaar voor de tiende achtereenvolgende keer aandacht voor goede en veilige fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en dat geldt in het bijzonder voor kinderen. Zonder licht zijn ze slecht zichtbaar voor andere weggebruikers en lopen zij een grotere kans op een ongeval. Met de actie ‘Zet je licht aan’ wil de ANWB fietsers veilig door de donkere maanden helpen.

Nederlandse kinderen doen het op zich best goed als het om fietsverlichting gaat, zo blijkt uit ANWB-onderzoek*. Zo’n 88% van de kinderen die weleens in het donker fietsen geeft aan altijd hun licht aan te hebben wanneer ze in het donker fietsen.

Circa 12% geeft aan dat niet altijd te doen. Dat komt neer op zo’n 250.000 kinderen in Nederland. In de meeste gevallen hebben ze geen licht aan omdat hun lamp kapot is (52%) of omdat ze hun fietsverlichting gewoonweg vergeten aan te zetten (48%). Daarom komt de ANWB opnieuw in actie.

Om kinderen en scholieren eraan te herinneren hun fietslicht aan te doen zullen door het hele land tags met de tekst ‘Zet je licht aan’ op de fietspaden worden gezet door een speciaal tagteam.

Daarnaast doen bijna 4.000 wijkagenten van de Nationale Politie mee aan de actie. De ANWB roept iedereen op om ook mee te helpen en een tagpakket op te halen bij één van de 77 ANWB-winkels.

In dat pakket zitten een sjabloon en een spuitbus met milieuvriendelijke spuitverf waarmee de tags kunnen worden gezet. De actie duurt tot 14 november.

Voor meer informatie anwb.nl/fietsverlichtingsactie

Foto (C): ANWB 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.