Anne Kalkman koninklijk onderscheiden

Burgemeester Hayo Apotheker heeft op zondag 21 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Anne Arie Johannes Kalkman uit Makkum.

De heer Kalkman is bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag organiseerde de heer Kalkman een jubileumconcert voor vrienden, kennissen en gemeenteleden, met veel muziek en zang en werd hij dus verrast met deze onderscheiding.

Dhr Kalkman is vanaf 1960 organist, momenteel bij de PKN gemeente in Makkum, was in Bolsward organisator en dirigent projectkoor,  is vanaf 2004 organisator en dirigent projectkoor in Makkum, was de oprichter van het schoolkoor van basisschool ‘De Bron’ in Bolsward en 25 jaar dirigent van dit schoolkoor,  begeleidde het kinderkoor van Makkum tijdens het Koninklijk bezoek op Koninginnedag 2008,  verzorgde met diverse koren LP en CD opnames,  betrokken bij jeugdcantorij en amateurorkesten, auteur van het boek ‘Kareltje’s spannende avonturen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.