Amy van Palmhoven debuteert als schrijfster met Verkozen

De 19 jarige Amy van Palmhoven bracht eerder dit jaar het boek Verkozen uit, een boek waar ze in 2013 mee begon.

“Ik ben in 2013 begonnen met het schrijven van het eerste deel van de Rhine-Trilogie met als titel “Verkozen”. Het was toen nog niets officiëels, ik had gewoon zin om te schrijven en was zo begonnen met een verhaal”: Aldus Amy. Ze begon het steeds leuker om te schrijven en daarom begon ze te zoeken op internet. Amy:”Ik kwam terecht bij Uitgeverij Free Musketeers, zij waren erg enthousiast over mijn verhaal”.

Daarna volgde een tijd van overleg met de uitgever en ronde ze in mei 2014 het manuscript af. “Naarmate ik mijn verhaal bijna afgerond had, twijfelde ik aan sommige delen die ik in het begin van mijn schrijfproces schreef. Ik heb veel geleerd tijdens het schrijven. Dus, ik heb ontzettend veel veranderd. Iets wat heel moeilijk was, maar uiteindelijk is het stukken beter geworden”: Aldus Amy.

Amy hield vroeger niet van lezen en is volgens eigen zeggen geen ster in Nederlands en toch schreef ze een boek. “Mensen vragen hoe ik dat doe. Ik antwoord altijd maar dat ik een brede fantasie heb. Ik vind het geweldig om me te verplaatsen in personen van mijn verhaal die totaal niet bestaan. Hun wereld bestaat niet en dat maakt het aantrekkelijk om er van alles over te schrijven. Ik wilde mijn fantasie graag met mensen delen. Dat is ook de reden dat ik een boektrailer heb gemaakt. Ze kunnen een kijkje nemen in mijn wereld en ze worden nieuwsgierig gemaakt over de inhoud”: Aldus Amy.

Over het Boek Verkozen:
Door een onheilspellende gebeurtenis worden Susan en haar vrienden gekozen om te strijden voor hen die in gevaar zijn. Susan is een jonge Rhine, een vampier, en zit in de derde klas op het college. Er is sprake van een klassenmaatschappij met als laagste klasse de Gatia’s, dan komen de Rhine’s, gevolgd door de Darcy’s, de bovenklasse. Er is ook een slechte onderklasse, de Ondoden. Susan moet haar beste vriendin Keira achterlaten om op zoek te gaan naar de verdwenen Gatia’s. Naast spanning, avontuur en liefde worden Susan en haar vrienden voorbereid op de echte wereld.

Het is een Yough-Adult boek voor lezers vanaf 12 jaar. Vooral gericht op 12-18 jaar, maar ze heeft al veel reacties gehad van oudere personen die het boek hebben gelezen.Amy:” “Tot nu toe hoor ik ontzettend leuke dingen. Van jong en oud, van meisjes en zelfs jongens”. En dat vindt ze stiekem erg leuk om te horen, dat een jongen het boek geweldig vindt.

Verkozen is het eerste deel van een trilogie dus is Amy al bezig met het tweede deel. “Het is zo leuk om weer verder te gaan met hetzelfde verhaal, nog meer details vertellen, nieuwe personages en een nieuwe omgeving”. Via haar facebookpagina houdt ze de fans op de hoogte van de vorderingen van het volgende deel Ingesloten. “Er staan foto’s op, de trailer staat erop. Ook heb ik laatst een deel like en win actie via Facebook gedaan. Echt een succes”:Aldus Amy.

Het boek Verkozen is te koop bij Boekhandel T’ Coufreur in Makkum, Het Boekhuis en de Primera in Bolsward en bij boekhandel Van der Velde in Sneek. Ook online te bestellen via www.freemusketeers.nl en binnenkort via Bol.com en boekencentrale

Amy volgt op dit moment de opleiding Allround schoonheidsspecialiste aan de Friese Poort in Leeuwarden. Werk als in het weekend bij Etos Bolsward en op dit moment in de vakantie bij Osinga de Jong in Makkum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.