Alle tinten nog aan toe: Heamiel?

De zomertijd is nog maar amper enkele weken koud en daar staat het Heamiel al voor de deur.
“Die zijn er vroeg bij”, hoor ik u denken. Zo vroeg zelfs, dat ook ik me dat afvroeg . Vroeger begonnen ze toch later. Maar nu zijn ze dus vroeg in de wei, waar nog maar net de laatste snee af is.

De herfst kleurt het decor in diverse tinten groen, rood, geel en bruin. Een decor dat in december samen met Zwarte Piet alweer rap wordt afgeschminkt. Toch kan deze bontgetinte periode van het jaar juist inspiratie bieden voor het Heamiel van 2015. Want het thema is nu al bekend; KLEURRIJK.
De invulling van dit verse thema zal de komende maanden gestalte krijgen. Wordt het een rijk van kleuren of een rijkgekleurde feestketting. In ieder geval vier feestdagen om feest te vieren op het gevierde Heamielfestijn.

Doorgewinterd
We krijgen in de wintertijd onze bleke bekkies terug, maar zijn wel blauw van de kou en rood van inspanning tijdens sneeuw- en ijspret. Een winterschilder etst met zijn schaatsen het ijs en zet met zijn kwast zwierige streken op wanden en deuren. Kleur is van alle tijden. En zeker de komende hooitijd zal bont getooid zijn. Dat u dat maar vast weet. Kunt u op een blauwe maandag vast nadenken over uw kostuum voor de intocht. Kleur de boel maar vast in, daar fleurt alles in deze donkere dagen van op. Speciaal voor de doorgewinterde Heamielfanaten.
Tot hooi.