Al dertig keer te gast op de Elfstedencamping

Hij heeft al 33 keer de Elfstedentocht op de fiets gereden en staat dit jaar voor de 30e keer op de speciale “voetbalcamping”.

Want de tot camping omgebouwde camping blijft toch ieder jaar iets speciaals, aldus dhr Blokhuis uit Spakenburg. Hij staat dit jaar samen met zijn vrouw en met een bevriend echtpaar, de familie de Graaf, ook uit Spakenburg, op het eerste veld. Zijn vriend fiets de grote tocht niet mee maar zaterdag zullen ze met zijn vieren wel de MINI 11 steden fietsen.

In de beginjaren kwam het hele gezin Blokhuis mee en ook de kleinkinderen kwamen later ook mee naar Bolsward. Er ontstond zelfs een Spakenburgse hoek. Zo’n 12 gezinnen uit Spakenburg stonden bij elkaar en zorgden voor een gezellige sfeer waarbij de 1e Hollandse Nieuwe gretig aftrek vond. De Spakenburgse hoek werd zelfs zo bekend dat ze ooit op een ochtend vanuit een luctbullon “Hallo Spakenburg”hoorden roepen.

De sfeer onderling met de andere campinggasten is goed en gezellig er is soms zelfs sprake van een reünie.

 

De komende dagen zullen gebruikt worden om sfeer te proeven en de omgeving te verkennen. Dinsdag wordt dan weer de terugreis aanvaard naar Spakenburg.

Donderdagavond stonden de eerste 40 gezinnen alweer op de speciale “stadscamping”voor de Fietselfstedentocht. De verwachting is dat er in totaal zo’n 500 caravans, tenten en campers.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.