Agrarische markt tijdens Bolletongersdei

Donderdag zullen naast zo’n 100 kramen met diverse artikelen ook de agrarische markt terugkomen.

Deze markt was altijd een onderdeel van Bolletongersdei,tezamen met de kalverenkeuring. Zo zal op de Nieuwmarkt een presentatie zijn van levend vee. De koeien van de Mts Kroondijk Hichtum zullen worden gemolken en de melk krijgt direct zijn bestemming. De kalveren worden gevoerd en verzorgd. Ook de schapen en geiten van G. Strikwerda Burgwerd kunnen hier bewonderd worden. Daarnaast zal op de Nieuwmarkt, het Skilwyk en het parkeerterrein achter het stadhuis machines van acht bedrijven worden tentoongesteld.  Zij showen een verrassend uitgebreide collectie machines.

Educatief programma

Leerlingen van het Nordwin College assisteren op Bolletongersdei bij verschillende activiteiten, spelletjes, demonstraties en informatie voor de basisschoolleerlingen. Zo worden verschillende soorten voer getoond: wat heeft een koe nodig aan voeding en waarom. Ook zijn er verschillende voermachines.
En wordt met behulp van kalfjes en koeien uitgelegd en getoond hoe een koe wordt verzorgd en de verschillende rassen komen aan bod.