Aggie Walsma 2e op Flevonice

Biddinghuizen- Tijdens de Flevobokaal wedstrijd voor de topdivisie dames eindigde Aggie Walsma als 2e achter Danielle Bekkering uit Groningen. Op de winderige 3 kilometer ijsbaan van Flevonice was gemeentelijke buurtsportcoach Aggie Walsma uit Bolsward zeer actief.

De wedstrijd van 30 kilometer op het wit uitgeslagen ijs maakte de dames er een slijtageslag van. Met nog ruim 5 ronden te gaan ontsnappen Walsma van de Cenned ploeg en Bekkering van de Koga ploeg uit het peloton 6 dames sluiten zich daarbij aan. Deze 8 dames weten vrij snel een behoorlijke voorsprong op het peloton op te bouwen. Bekkering wint met overtuiging de sprint voor Aggie Walsma en haar Cenned ploeggenoot Ankie Ytsma uit Leeuwarden. Over de 3e en 4e plaats was na afloop nog discussie de finishfoto bracht geen uitkomst en de transponder gaf uiteindelijk een verschil van een duizendste .

Via Groot Sneek


1 reactie

  1. 13 januari 2017

    […] In een snelle en aanvallende koers was er goed teamwerk die ervoor zorgde dat Walsma mee kon sprinten voor een podiumplaats. Eerder deze week werd Walsma 2e bij de wedstrijd op Flevonice. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *