Aggie Walsma 2e op Flevonice

Biddinghuizen- Tijdens de Flevobokaal wedstrijd voor de topdivisie dames eindigde Aggie Walsma als 2e achter Danielle Bekkering uit Groningen. Op de winderige 3 kilometer ijsbaan van Flevonice was gemeentelijke buurtsportcoach Aggie Walsma uit Bolsward zeer actief.

De wedstrijd van 30 kilometer op het wit uitgeslagen ijs maakte de dames er een slijtageslag van. Met nog ruim 5 ronden te gaan ontsnappen Walsma van de Cenned ploeg en Bekkering van de Koga ploeg uit het peloton 6 dames sluiten zich daarbij aan. Deze 8 dames weten vrij snel een behoorlijke voorsprong op het peloton op te bouwen. Bekkering wint met overtuiging de sprint voor Aggie Walsma en haar Cenned ploeggenoot Ankie Ytsma uit Leeuwarden. Over de 3e en 4e plaats was na afloop nog discussie de finishfoto bracht geen uitkomst en de transponder gaf uiteindelijk een verschil van een duizendste .

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.