Afsluitdijk lange tijd afgesloten

De Afsluitdijk is zaterdag aan het begin van de middag in beide richtingen lange tijd afgesloten geweest omdat beide brugdelen bij Kornwerderzand niet meer dicht konden.

Het duurde vervolgens nog tot 15.40 uur voordat het verkeer vanuit Friesland richting Noord Holland weer op gang kwam. Vervolgens werd het verkeer vanuit de richting Noord Holland  via tegen verkeer over dit brugdeel geleid.

Foto Aise van Beets

 

Om 15:00 uur werd duidelijk dat het brugdek vanuit Friesland naar Noord-Holland wel weer recht stond maar niet op de goede hoogte en is dus niet berijdbaar. 

De situatie op het brugdeel vanuit Noord-Holland naar Friesland was nog gecompliceerder. Deze brug stond half open en er zijn kabels stuk getrokken. Er is nog geen uitzicht op wanneer de brug weer open gaat. Rijkswaterstaat heeft besloten het verkeer, zo goed en zo kwaad als het kan, van de brug te bevrijden. Sommige mensen staan al drie uur stil.

(foto via maps.google.com)

(foto wordt niet vertoond op mobiele telefoons)

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.