Afscheid met een lach en traan van RES 1

Zondag 10 mei 2015 was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en, als de voorgenomen fusie met SC Bolsward in de komende extra Algemene Leden Vergadering wordt bekrachtigd, de laatste wedstrijd in het bestaan van RES.

Zeer veel RES’sers en oud-RES’sers namen de moeite naar het voetbalveld van RES te komen om deze historische gebeurtenis mee te maken. Helaas werd de einduitslag 0-1 voor Bakhuizen.

De A-selectie van RES had een mooi programma opgesteld met heel veel ruimte voor emotie en nostalgie. De voetballers hadden hierbij duidelijk ook oog voor de oudere generaties RES’sers die in het verleden voor RES 1 zijn uitgekomen. Voor de wedstrijd werd namelijk de gebruikelijke lunch in de kantine genoten met deze oud-spelers. Het was ook bijzonder dat de warming up in een ontspannen sfeer ging met de eigen kinderen van de spelers. Deze mochten lekker meevoetballen tijdens de warming up en gezamenlijk liepen de spelers met hun kinderen het veld op voor de wedstrijd. Begeleid door confetti, applaus en onder gezang van het clublied van RES.

En dan toch de wedstrijd. RES vocht voor elke meter en voetbalde scherp. Bakhuizen is dit jaar een geduchte tegenstander gebleken voor RES. Immers, de bekerwedstrijd en uitwedstrijd in de competitie werden ruimschoots verloren. Deze wedstrijd was er geen sprake van een grote uitslag. De ruststand werd gehaald met 0-0, maar halverwege de tweede helft viel toch de 0-1 voor Bakhuizen. Een klein misverstand in de verdediging van RES, waarbij goalie Paul van der Werf iets te ver voor zijn doel kwam, werd op prachtige wijze afgestraft door Bakhuizen. Een mooie lob viel droog in de hoek binnen.

RES was niet meer bij machte de 0-1 om te buigen in een overwinning. Dat komt mede door de diverse wissels, maar ook door het zware seizoen dat de spelers van RES 1 hebben gedraaid. Veel spelers zijn op leeftijd en zijn opgestaan om dit laatste jaar van RES in stijl af te sluiten. Niet in de reserve 3e of 4e klasse, maar als standaardteam in de 5e klasse. Chapeau van deze RES’sers om de club in ere te houden en met opgeheven hoofd de fusie met SC Bolsward aan te gaan. Het voetbalseizoen duurde eigenlijk enkele wedstrijden te lang.

Er was dit jaar sprake van een mix tussen jong en oud. Oudere RES’sers met ervaring bij RES 1 en jonge senioren met regelmatig aanvulling vanuit de B-junioren. Al deze spelers waren aanwezig tijdens de laatste wedstrijd, waarvan enkelen in de 2e helft mochten invullen. De scheidsrechter, de heer Wispelmeyer, voelde de situatie goed aan en gaf ruimte voor de emotie. Diverse spelers kregen na hun wisselbeurt of na afloop een gemeende handdruk.

Na het laatste fluitsignaal volgde de ontlading met vele tranen en emoties. De spelers en begeleiding stonden eerst bij elkaar rond de middencircel en deden daarna een ereronde. Onder luid applaus en veelvuldig het RES-lied ten gehore brengend werd de ereronde zeer bijzonder. In de kleedkamer volgde wederom vele emoties en kippenvel bij de spelers met een bekend voetballied.

De A-selectie had muziek geregeld via Jackal Jack met de bekende RES’sers Peter Fiselier, Werner Draaisma en Anno Postma. Onder het genot van de muziek en een hapje en de nodige alcohol werd de middag afgesloten. De spelers beseffen dat een prachtige periode van RES en voetballend zeer bijzonder jaar is afgesloten. Daarentegen zijn de voetballers realistisch en kijken zij ook vooruit naar de toekomst, zoals wij deze met SC Bolsward tegemoet gaan. De fusie kan voor het voetbal in Bolsward en onze jeugd- en seniorenvoetballers de start zijn van een prachtig vervolg van het voetbalboek in Bolsward.

Foto Wiebe palstra

Meer foto’s van Wiebe Palstra

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.