Adviesbureau Hansje komt met plan nieuwe dijk

Bolsward – Adviesbureau Hansje is met een plan voor een nieuwe dijk gekomen. De dijk is ontworpen voor in de toekomst. Het plan is gebaseerd op de opdracht van Wetterskip Fryslân; ontwerp de dijk van de toekomst.

Adviesbureau Hansje is opgericht om Wetterskip Fryslân te adviseren over een dijk die kan worden gebouwd in de toekomst. Het project is gestart op het Marne College in Bolsward. Adviesbureau Hansje zegt te komen met hét plan dat realiseerbaar en veilig is.

Het plan voor de nieuwe dijk heeft naast de beschermende werking voor het land, ook een recreatiegebied. Een mogelijkheid zou het fietspad zijn, waar er om een bepaalde afstand een verrekijker komt te staan. Ook heeft de dijk een energieopwekkende werking, er worden namelijk zonnepanelen op de zijkant van de dijk geplaatst. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van de zon en levert het energie op. Onder de zonnepanelen is het de bedoeling dat er huisjes komen in de dijk. Het plan is een bungalowpark met een surfschool. Op die manier kunnen mensen genieten van de vrije natuur en frisse lucht.

‘Als directrice van adviesbureau Hansje, ben ik zeer tevreden over de samenwerking met het bedrijf. Het plan dat we samen hebben bedacht is naar mijn mening een plan waar we trots op mogen zijn.’ aldus Lisanne Kuiken, de directrice van Adviesbureau Hansje.

Aanstaande vrijdag, 13 mei, presenteert het adviesbureau haar plan voor een nieuwe dijk. De presentatie zal plaatsvinden in De Groene Weide in Bolsward. Bij deze presentatie is iedereen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar adviesbureauhansje@gmail.com.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.