Actiegroep roept op tot het melden van vandalisme

De pas opgerichte actiegroep “Nee! Bolsward vernielen is niet Ok!” willen Bolswarders oproepen zich te melden die meer weet over de vernielingen van de afgelopen weken.

Op die manier wil de actiegroep proberen om het  probleem van de vernielingen, waar Bolsward al maanden onder gebukt gaat, tot een minimum te beperken. Zo werden vernielingen gepleegd op het terrein van de moestuinvereniging,  het vernielen van het houten vissersmannetje, het vernielen van struiken, bomen en planten in het Julianapark, het achterlaten van een enorme bende van bierblikjes, bierflesjes, papier, plastic, glas, urine etc. op verschillende delen in de stad waaronder de Sint Maartenschool en het Julianapark.

Onder het motto”Het is genoeg geweest” wil de groep aan de slag gaan met het probleem. Zo vindt er donderdag een gesprek plaats tussen de initiatiefnemers en een aantal andere partijen. De groep hoopt dat gemeente, horeca, scholen, jongerenwerk, stadsbelang en de inwoners betrokken wordt bij het vandalisme.

Ook wil de actiegroep in gesprek gaan met jongeren die op verschillende plaatsen in de stad “rondhangen”. Als het nodig wil de actiegroep een buurtwacht starten, maar zover is het nog niet.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.