Actie voor dak Broerekerk

Bolsward – De problemen met het glazen dak van de Broerekerk moeten voor eens en altijd opgelost worden. Dat vindt de Stichting tot Behoud van Monumenten in Súdwest-Fryslân, meldt het Friesch Dagblad.

In 2006 werd het glazen dak in de vorm van panelen geplaatst, maar al vrij snel kwamen er barsten en scheuren te voorschijn. Technisch ontwerpbureau en productiebedrijf Octatube uit Delft besloot destijds eerst onderzoek te gaan doen naar de oorzaak van de gebarsten panelen voordat deze weer zouden worden vernieuwd. Dat technisch onderzoek was in 2013, na vijf jaar, afgerond en in dat jaar werden de gebarsten panelen vervangen. Voor de gemeente waren er geen kosten aan verbonden omdat alles nog onder de garantie viel.

Volgens het Friesch Dagblad begint de stichting een actie om geld bij elkaar te krijgen voor het oplossen van de problemen.

Overzicht: “Glazen Dak Broerekerk“.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.