Aanstormend muziektalent meet zich bij Atrium BandContest in Koudum

Vijf bands van Kunstencentrum Atrium gaan op zondag 8 april met elkaar de strijd aan tijdens de Atrium BandContest in Koudum. De wedstrijd wordt elk jaar in Multifunctioneel Gemeenschapscentrum De Klink georganiseerd door Muziekschool Koudum, onderdeel van Kunstencentrum Atrium. De deelnemende bands zijn opgericht door middelbare scholieren uit Koudum, Bolsward en Sneek. De winnaars verdienen een studio-opname of een optreden in het muziekprogramma ‘Noardewyn’ van Omrop Fryslân.

Foto: © Meike Brandt

Bij de BandContest wordt gestreden in twee groepen. Er iseen poule voor beginners en ervaren groepen. Bij de beginners wordt het een duel tussen Rubiks Spheres en Dragon Flies. Voor de winst bij de gevorderden gaan Waterg8, R.I.F.F. en Talking Notes de strijd met elkaar aan. De deelnemende bands worden bij Kunstencentrum Atrium begeleid door docenten Mario Kramer, Klaas Zijlstra en Sytze Verbeek.

De winnaar bij de beginnende bands krijgt een studio-opname bij Kunstencentrum Atrium in Sneek aangeboden. Voor de gevorderden ligt een optreden in het ‘Noardewyn’ in het vooruitzicht. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. Er valt ook een publieksprijs te winnen. Hiervoor ontvangen bezoekers een stemformulier. De publieksfavoriet krijgt een fraaie bokaal mee naar huis.

Tijd:                      13.30 – 16.00 uur
Locatie:               De Klink, Koudum
Entree:                                3 euro

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.