Aanstormend muziektalent meet zich bij Atrium BandContest in Koudum

Vijf bands van Kunstencentrum Atrium gaan op zondag 8 april met elkaar de strijd aan tijdens de Atrium BandContest in Koudum. De wedstrijd wordt elk jaar in Multifunctioneel Gemeenschapscentrum De Klink georganiseerd door Muziekschool Koudum, onderdeel van Kunstencentrum Atrium. De deelnemende bands zijn opgericht door middelbare scholieren uit Koudum, Bolsward en Sneek. De winnaars verdienen een studio-opname of een optreden in het muziekprogramma ‘Noardewyn’ van Omrop Fryslân.

Foto: © Meike Brandt

Bij de BandContest wordt gestreden in twee groepen. Er iseen poule voor beginners en ervaren groepen. Bij de beginners wordt het een duel tussen Rubiks Spheres en Dragon Flies. Voor de winst bij de gevorderden gaan Waterg8, R.I.F.F. en Talking Notes de strijd met elkaar aan. De deelnemende bands worden bij Kunstencentrum Atrium begeleid door docenten Mario Kramer, Klaas Zijlstra en Sytze Verbeek.

De winnaar bij de beginnende bands krijgt een studio-opname bij Kunstencentrum Atrium in Sneek aangeboden. Voor de gevorderden ligt een optreden in het ‘Noardewyn’ in het vooruitzicht. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. Er valt ook een publieksprijs te winnen. Hiervoor ontvangen bezoekers een stemformulier. De publieksfavoriet krijgt een fraaie bokaal mee naar huis.

Tijd:                      13.30 – 16.00 uur
Locatie:               De Klink, Koudum
Entree:                                3 euro


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *